“Wie zijn wij”

Weesper BuurtWacht heeft geen patrouillerende leden!

Weesper BuurtWacht is een burgerinitiatief welke door gemeente Weesp wordt ondersteund en wordt toegejuicht door de politie.

Weesper BuurtWacht is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie van 9 vrijwilligers en heeft geen economische belangen. Het doel van ons allen, is Weesp veiliger zien te krijgen.

Weesper BuurtWacht heeft een besloten Facebook groep; “Weesper BuurtWacht” en tevens een openbare pagina voor weggelopen en gevonden (huis) dieren; “Weesper BuurtWacht Dieren”. Nadat men zich bij onze besloten Facebookgroep heeft aangemeld, zal men bekijken of iemand ouder is dan 21 jaar, woonachtig is in Weesp, of in ons mooie stadje ondernemer is. Bij twijfel vragen wij om legitimatie. Wordt u niet toegevoegd, kijk dan uw Facebook privéberichten na. Ons bericht zal dan in uw map “berichtverzoeken” staan.

In februari 2015 zijn de eerste Weesper BuurtWacht Whatsappgroepen opgestart. Inmiddels hebben alle wijken, inclusief buitengebieden een eigen Whatsappgroep. Hierin worden alleen urgente berichten geplaatst volgens het SAAR systeem; Signaleren, Alarmeren (bel 112), Appen,  Reageren.

Veel mensen zijn bang voor een stroom van onnodige berichten via Whatsapp. Daarom hebben wij naast onze “SAAR” groepen, “Schaduwgroepen” opgestart. Hier kan men ook lid van worden om eventueel na te praten over bepaalde gebeurtenissen en hierin kunnen niet urgente berichten geplaatst worden. U kunt kiezen of u van beide of alleen lid van onze SAAR groep wilt zijn.

In sommige buurten/straten zijn ook andere whatsappgroepjes actief of WABP.  Deze zijn echter niet bij ons aangesloten. Aanmeldingen worden daarvoor niet aan ons doorgegeven. Niet aangesloten zijn bij de Weesper BuurtWacht Whatsapp, maar wel bij een andere app, verkleint de pakkans van criminelen in Weesp. Onze wijkgroepen zijn namelijk op elkaar ingesteld en na meldingen zullen criminelen van wijk tot wijk gevolgd kunnen worden. Waardoor de politie adequater en preciezer criminelen kunnen opsporen.

Aanmelden om lid te worden van onze Whatsappgroepen gaat bij voorkeur via de besloten Facebookgroep “Weesper BuurtWacht”. Ook hier zullen wij bij twijfel om legitimatie vragen, om onze Facebookgroep en Whatsappgroepen zo veilig mogelijk te houden.

Belangstellenden zonder Facebook kunnen zich tijdens de inloopochtenden en -avonden in het Stadskantoor aan de Nieuwstraat opgeven. (zie agenda) Ook hier kan bij twijfel om legitimatie gevraagd worden.

Uiteraard kan men er ook terecht voor informatie over Weesper BuurtWacht of om als lid de kosteloze Weesper BuurtWacht raamsticker te krijgen, welke door de gemeente is gesubsidieerd. Deze raamsticker (afneembaar) is een aanvulling op de whatsappborden welke door heel Weesp zijn geplaatst.

Weesper BuurtWacht geeft regelmatig presentaties bij buurtbijeenkomsten en zijn samen met politie, gemeente en andere partners aanwezig in de “Buurttent”, welke door de gemeente wordt georganiseerd in het kader van inbraakpreventie. Zodra een nieuwe datum bekend is, kunt u deze in de agenda terug vinden.

Help mee Weesp veiliger te krijgen en word lid.